Szőlőültetvény

A 60 hektáros birtokunk az Egri Borvidéken helyezkedik el. A legfontosabb dűlőink Eger, Egerszalók, Demjén, Andornaktálya és Maklár határaiban találhatók. A telepített fajták között megtalálható kékszőlők a Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Portugieser, Zweigelt, Blauburger és Merlot, melyek kitűnő alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez. Fehérborokat a Muscat Ottonel, Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot gris és Leányka fajtákból állítunk elő. Az ültetvények között egyaránt találunk régi és új telepítéseket. Az új telepítéseknél a legkorszerűbb művelésmódokat alkalmazzuk. Ezen dűlőkben a termesztés az agrár környezetgazdálkodási program keretein belül történik. Az ültetvényekben ernyő illetve Guyot művelésmóddal dolgozunk. Két legfontosabb dűlőnk a mára már sokaknak ismerősen csengő Paptag (10 ha) és Gesztenyés (6 ha). Ezen két dűlő adja minden évben a pincészet csúcs vörösborait.

Az egri borvidék

Az Egri Borvidék a 6040 hektár területű szőlőültetvényeivel, Magyarország északkeleti részén, a Bükk hegység nyugati lejtőin található, 120 km-re a fővárostól, Budapesttől. Az eredetvédelem szempontjából 2 körzetre válik szét: Egri és Debrői körzetre, mely magába foglalja Eger városát és még 19 kisebb települést. Ez a szülőföldje a kiváló, magas minőségű nemes boroknak, melyeknek a vörösesbarna agyag és vulkanikus kőzetű talaj rendkívül gazdag illatot, összetevőket kölcsönöz. A város és környéke híres történelmi borvidék, a helybéli lakosok 1000 évvel ezelőtt fogtak bele szőlőt termeszteni, kiváló borokat készíteni. A rendszerváltást követően az Egri Borvidék rendkívül gyors fejlődésen ment keresztül, a régi és új szőlőfajták legjobb dűlőkbe való újratelepítésen át a borvidék területe is jelentősen növekedett.