Boraink

 fehér borok:

Gyöngybor, gyöngyözőbor
Pincészetünk korszerű technológiájának köszönhetően friss,  üde reduktív gyöngyöző fehér bort készített,  melyet gyümölccsel teli illat és ízvilág jellemez.  Fogyasztását 8-9 C-on ajánljuk.
Muscat Ottonel
A szőlőtermesztés északi határain fekvő borvidékek kedvelt szőlőfajtája,  amely kiválóan alkalmas friss, üde reduktív bor készítéséhez.  Későn szüretelt, érett szőlőből készült nemes illatú fehérbor  gazdag hosszú ízében a méz a citrus és az aszalt gyümölcsök zamatai bujálkodnak. Fogyasztását 12C-on ajánljuk. Az optimális tárolási idő a palackozást követően 1-1,5 év.
Sauvignon blanc

Kézzel szüretelt, reduktív technológiával készült illatos, friss fehérbor. Illatában felfedezhetőek acitrusok, trópusi gyümölcsök, bodzavirág és vágott fű. Lendületes, ropogós savakkal rendelkezik.

Olaszrizling: (Welshriesling)

Az egyik leggyakoribb szőlőfajta Magyar-országon.  Zöldesszalma sárga színű, elegáns megjelenésű fehérbor.  Illatában a szép, könnyű virág és gyümölcsös jegyek mellett a finom érleltség is megjelenik. Élénk zamatú karakteres rizlingbor, melynek ízében kiválóan felfedezhető  az  olaszrizling fajta-jellegét képző keserű mandula. Fogyasztását 12C-on ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően 1-3 év.

Egri Csillag

Eger új bora, az Egri Bikavér fehér párja az Egri Csillag.  Kárpát medencére és a borvidékre jellemző fehér fajták házasításával készül.  Ez az egri fehérbor gyümölcsös zamatokkal adja vissza az itt honos fajták és a termőhely harmóniáját.  Az egri Borásztársadalom 100 év elteltével elérkezettnek látta az időt,  hogy megalkossa az Egri Bikavér fehér párját. Fogyasztását 11C-on ajánljuk.  Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően: 2 év

Egri Chardonnay

A világ minden részén termesztett szőlőfajta.  Későn szüretelt érett szőlőből készítettük ezt a bort,  kilenc hónapig érlelődött első töltésű barrique hordóban.  Ennek köszönhetően színeiben felvillanó aranysárga árnyalat melegséget sugall,  illata buja, telt, ananászos és citrusos jegyeket hordoz magában. Fogyasztását 14C-on ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően 3-4 év.

ROSÉ BOR:

Juhász Rosé

 

classicus vörös borok:

Egri Cuvée

Tradícionális egri vörösbor. Amely tradicionális egri vörösbort  a mindennapok vörösborának szánt a pincészet.  A bor az egries jelleg magában hordozója,  minden évjárat-ban az egri alapfajták házasításából készül.  Színe mélybíbor megjelenése határozott. Illata finoman érlelt és összetett. Ízében sokszínűség fedezhető fel.  Könnyű, gyümölcsös „jóivású” vörösbor. Fogyasztását 16 °C-on ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően 2-3 év.

Egri Merlot  

A Juhász testvérek Pincészetének Merlot területeiről származó tétel ez a bor.  Színe bíborvörös, tanninjai érettek, vastagok, illata az aszalt meggyet idézi,  míg telt zamatát bársonyos lecsengés kíséri. Tartalmas, testes hosszú életű vörösbor.  Fogyasztását 18C on ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően: 5 év.

Egri Bikavér

Az egri történelmi borvidék legendás hírű bora.  Kékfrankos, Blauburger, Merlot, Cabernet Sauvignon  kékszőlő fajták házasításából készült vörösbor.  Mély rubin színű, érlelt fűszeres illattal rendelkező elegáns vörösbor zamata,  hosszú, nemes és élményteli. Fogyasztását 17-18 °C-on ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően 5-6 év.

Cabernet Sauvignon

Franciaországból származó szőlőfajta.  Későn szüretelt különleges minőségű szőlőből készült mély rubinvörös színű bor.  Tömény fűszeres illatát, ízében kifejezetten fajtajelleges cserzőanyagokban gazdag lecsengés kíséri.  Kiválóan hordozza magában a fajta egri borvidékre jellemző jellegét.  Magas alkoholtartalmának köszönhetően hosszú ideig kiválóan eltartható vörösbor. Fogyasztását 18 °C-on ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően 8-10 év.

Selection borok:

Egri Bikavér Selection

2011 (0,75 l) Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot házasításából született, gazdag beltartalmú, sűrű, intenzív struktúrájú vörösbor. Robosztus íz a szájban, illatában cigánymeggy, édes fűszerek, dohány és kávé.

Paptag

A családi pincészet legértékesebb dűlőjéről származó nemes illatú vörösbor.  Színe szinte fekete, tanninjai érettek és vastagok.  Kellemes erdei gyümölcsös illatát semmilyen más ízhez nem hasonlítható  nagy töménységű zamat és bársonyos lecsengés kíséri. Tartalmas, hosszú életű vörösbor. Fogyasztását 18OC-on ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően 5-8 év.

Egri Kékfrankos Selection

Öreg, 50 évesnél idősebb tőkékről szüretelt tartalmas vörösbor. Illatában meggy, édes fűszerek és dohány jelennek meg. Markáns, karakteres bor szép savakkal. Vörös húsok tökéletes kísérője.

Pinot Noir Selection

Kifinomult, elegáns bor. Illatában meggy, szilva fedezhető fel, amely szépen kiegészül földes, avaros jegyekkel, melyeket a palackban érés tesz teljessé. Ízében harmonikus savszerkezet és bársonyos tanninok érezhetőek.

Egri Cabernet Franc Selection

Mély rubin színű, tartalmas, testes vörösbor, a pincészet egyik csúcsbora. A fakádas erjesztést követően 18 hónapig új tölgyfa hordókban érlelődött. Illatát szeder, dohány és kávé teszi különlegessé, elegáns, kerek, nagytestű vörösbor.

Egri Cabernet Sauvignon Selection

Mély rubin színű karakteres fajtabor. Intenzív illatában a feketeribizli, étcsokoládé, érett fűszerek és dohány találkoznak egymással. Karakteres vörösbor, érett savakkal és vastag tanninokkal.

Egri Gesztenyés Selection

A pincészet ikonikus vörösbora. Illatában a szilvalekvár és meggy aromái fedezhetőek fel. A 24 hónapos új fahordós érlelés keserűcsokoládés és pörkölt kávés jegyeket kölcsönöz. Bársonyos lecsengés és puha, lágy tanninok jellemzik.